Klikom na "Prihvati sve kolačiće" pristajete na skladištenje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na sajtu, analiziranja korišćenja sajta i podrške našim marketinškim naporima. Pogledajte našu Politiku privatnosti za više informacija.
Operativni Lizing

Zašto je operativni lizing pametan izbor za vaše poslovanje?

July 16, 2024
Zašto je operativni lizing pametan izbor za vaše poslovanje?

Operativni lizing omogućava kompanijama da koriste vozila bez potrebe za njihovom kupovinom, plaćajući fiksnu mesečnu ratu za korišćenje vozila tokom ugovorenog perioda. 

Prednosti operativnog lizinga su očigledne - rešava se potreba za poslovnom flotom a usput smanjuju troškovi.

Kako operativni lizing pomaže u smanjenju poslovnih troškova?

Kompanije značajno smanjuju svoje troškove prelaskom sa tradicionalne kupovine vozila na operativni lizing. 

Evo kako to funkcioniše u praksi:

Umesto da kupite vozilo (koje vremenom gubi vrednost), operativni lizing vam omogućava da vozila koristite na određeni period uz fiksnu mesečnu naknadu. Beneficije operativnog lizinga u ovom slučaju su sledeće:

Prvo, nema više brige o amortizaciji. 

U kontekstu vozila, amortizacija je kao sat koji odbrojava koliko brzo vaše vozilo gubi vrednost. Sa operativnim lizingom, leasing kompanija, poput BizRent-a, brine se o ovome umesto vas.

Drugo, vaše mesečne rate za lizing smanjuju plaćanje poreza, jer se troškovi lizinga mogu odbiti kao poslovni rashodi. To znači manje poreza na dobit za vašu firmu.

Treće, sve je predvidljivo. 

Od troškova održavanja do osiguranja - sve je pokriveno u vašim mesečnim ratama. Nema više iznenađenja kada je reč o troškovima voznog parka.

Konačno, izbegavate deprecijaciju. 

Kupovinom novog vozila, suočavate se sa činjenicom da će njegova vrednost pasti čim ga odvezete iz salona. Sa operativnim lizingom, rizik od gubitka vrednosti preuzima BizRent, oslobađajući vas dodatnih finansijskih briga.

Partnerstvom sa BizRent-om, dobijate ne samo vozila koja odgovaraju potrebama vašeg poslovanja, već i mogućnost da precizno planirate budžet. 

Uz dodatne poreske olakšice i bolji bilans stanja, vaša kompanija postaje atraktivnija za investitore i kreditne institucije. Ukratko, operativni lizing vam pruža priliku da se fokusirate na rast vašeg biznisa, dok se mi brinemo o voznim resursima. 

Kod nas možete iskoristiti brojne prednosti operativnog lizinga.

Prednosti/beneficije operativnog lizinga

Prednosti operativnog lizinga su brojne i omogućavaju kompanijama da smanje troškove i povećaju efikasnost u svom poslovanju.

Optimizacija poslovne flote

Sposobnost prilagođavanja ključna je za opstanak i rast svakog poslovanja.
Operativni lizing nudi neuporedivu fleksibilnost, omogućavajući kompanijama da povećaju ili smanje svoju flotu kao i periode najma u skladu sa trenutnim poslovnim potrebama.

Finansijska efikasnost

Jedan od najvećih izazova u upravljanju poslovnom flotom je nepredvidljivost troškova. Operativni lizing rešava ovaj problem kroz fiksne mesečne rate, koje uključuju održavanje, osiguranje, i zamenska vozila. To znači da možete planirati svoj budžet, izbegavajući neočekivane finansijske šokove.

Profesionalna podrška

BizRent operativni lizing donosi i prednost sveobuhvatne podrške. Naš tim stručnjaka je tu da pruži sveobuhvatnu podršku i rešavanje svih pitanja vezanih za vašu poslovnu flotu. Od administracije do servisa i pomoći na putu, možete se osloniti na nas da obezbedimo profesionalnu podršku u svakom trenutku.

Prednosti/beneficije operativnog lizinga za mala i srednja preduzeća

Mali i srednji biznisi se često suočavaju sa izazovom da održe konkurentnost na tržižtu dok istovremeno raspolažu ograničenim budžetom. 

Operativni lizing pruža jedinstvenu priliku da se prevaziđe ovaj izazov. 

Glavne prednosti operativnog lizinga smo već objasnili pa ćemo pomenuti neke specifične prednosti za mala i srednja preduzeća.

Fokus na primarnu delatnost

Ulaganje u kupovinu vozila može značajno opteretiti budžet malih i srednjih preduzeća. Ovo može negativno uticati na razvoj primarne delatnosti preduzeća.

Operativni lizing omogućava korišćenje najnovijih vozila bez direktnog finansijskog ulaganja. Na ovaj način, budžet se može preusmeriti na druge važnije aspekte poslovanja kao što su unapređenje usluge ili proizvoda, marketing, i privlačenje novih klijenata.

Sezonalnost

Mala i srednja preduzeća često doživljavaju sezonske promene u poslovanju. Operativni lizing nudi mogućnost menjanja broja vozila prema potrebama biznisa. 

Na ovaj način preduzeća mogu da optimizuju svoju flotu upravo onako kako to diktiraju trenutne promene u obimu posla, održavajući svoju konkurentnost na tržištu bez obzira na sezonske promene.

Poboljšanje poslovne slike

Korišćenjem novih i efikasnih vozila, mali i srednji biznisi mogu poboljšati svoju poslovnu sliku i brend u očima klijenata i partnera. 

Ovo je posebno od koristi za biznise koji se oslanjaju na vizuelni identitet i brendiranje u svom poslovanju.

Neka vaša flota radi za vas: Izaberite BizRent!

U BizRent-u razumemo da svaka kompanija ima jedinstvene potrebe. Zato nudimo prilagođene planove lizinga koji se mogu savršeno uskladiti sa svim zahtevima vašeg poslovanja. 

Bilo da vam je potrebna raznovrsnost u izboru vozila, specifična godišnja kilometraža, ili posebni uslovi lizinga, mi smo ovde da osiguramo da vaša flota odgovara vašim poslovnim ciljevima. Od toga imate dvostruku korist: smanjenje operativnih troškova i poboljšanje finansijske slike vaše firme.

Kontaktirajte nas već danas da zajedno osmislimo lizing plan koji savršeno odgovara potrebama i ciljevima vašeg preduzeća!