Klikom na "Prihvati sve kolačiće" pristajete na skladištenje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na sajtu, analiziranja korišćenja sajta i podrške našim marketinškim naporima. Pogledajte našu Politiku privatnosti za više informacija.
Rent-A-Car

Kako izabrati rent-a-car servis koji je pravi za vas?

April 17, 2024
Kako izabrati rent-a-car servis koji je pravi za vas?

Rentiranje automobila ne mora biti komplikovano. Ako znate kako izabrati rent-a-car servis, vozilo koje želite dobijate brzo, kada i gde vama odgovara, bez skrivenih troškova.

Ali kako izabrati rent-a-car servis ili šta gledati kada se bira rent a car servis? 

Mi u BizRent-u verujemo u efikasnu i pouzdanu uslugu zato smo izdvojili kvalitete po kojima smo i sami poznati, i za koje smatramo da treba da ima svaki rent-a-car servis. 

U nastavku saznajte kako izabrati rent-a-car servis za vaše potrebe, kako uporediti različite ponude i izbeći neplanirane troškove. 

Šta uzeti u obzir prilikom biranja rent-a-car servisa?

Pre odabira rent-a-car servisa, treba da uzmete u obzir nekoliko faktora.

Lokacija preuzimanja i vraćanja vozila

Nije retkost da iskrsne neko neplanirano putovanje i da treba da iznajmite automobil. 

Potrebno vam je vozilo odmah po sletanju na aerodrom? Možda ste na poslovnom putu? Našli ste se u nekom drugom gradu a treba vam automobil da biste se kretali lakše? Sigurno da tada nećete tražiti rent-a-car poslovnice po gradu i trošiti vreme na dugotrajnu papirologiju. 

Kada birate rent-a-car servis, proverite da li rent-a-car servis nudi online rezervaciju vozila kao i dostavu automobila na željenu adresu.

Proverite i proces vraćanja automobila. Da li možete da vratite automobil kada i gde vama odgovara? Neke rent a car agencije ne nude ovu opciju a druge vam mogu naplatiti više nego što konkurenti naplaćuju.

Dužina iznajmljivanja

Nekada nećete biti sigurni koliko dugo vam zapravo treba automobil. 

Tražite servis koji nudi fleksibilne tarife koje se prilagođavaju dužini najma i gde je moguće produžiti trajanje najma po potrebi. To je idealna opcija za one koji nisu unapred odredili tačno trajanje svojih putovanja.

Uz uslugu dugoročnog najma, možete uštedeti ukoliko planirate najam na duže vreme.

Tip automobila

Proverite da li servis nudi automobil koji odgovara vašim potrebama.

Dodatne usluge

Informišite se o cenama i dostupnosti dodatnih usluga koje vam mogu biti potrebne. 

Da li postoji opcija neograničene kilometraže i za koje automobile? Šta je sa dodacima poput dečjih sedišta i krovnih nosača za prtljag? Ove usluge utiču na ukupnu cenu najma, pa je važno uzeti ih u obzir prilikom planiranja budžeta za rentiranje automobila.

Takođe, uzmite u obzir i potrebu za posebnim karakteristikama vozila kao što su tip menjača (automatski ili ručni) i dodatna oprema poput GPS navigacije.

Poređenje ponuda rent-a-car servisa

Nakon što ste definisali svoje osnovne potrebe, sledeći korak je upoređivanje ponuda različitih rent-a-car servisa.

Cene

Cena je često glavni faktor prilikom donošenja odluke. 

Poređenje cena za isti model automobila i željeni period iznajmljivanja među različitim servisima može vam pomoći da pronađete najbolju ponudu i dodatno uštedite. 

Obratite posebnu pažnju na skrivene troškove poput dodatnih naknada za osiguranje, poreze i naknade za dodatnu opremu koje mogu značajno povećati ukupnu cenu. Tražite servis koji je transparentan u predstavljanju svojih usluga kako ne bi dolazili u neprijatne situacije kasnije.

Uslovi najma

Pažljivo pročitajte uslove najma pre nego što se odlučite za rezervaciju. 

Obratite pažnju na detalje kao što su politika goriva (da li treba da vratite automobil sa punim rezervoarom), dodatni vozač, ograničenja u vezi sa prelaskom državnih granica. 

Takođe, informišite se o proceduri u slučaju saobraćajne nezgode ili kvara na vozilu. Sa čime ste pokriveni osiguranjem, a šta će vam biti dodatno naplaćeno i po kojoj tarifi.

Rezervacija unapred?

Kako biste osigurali dostupnost željenog modela automobila i potencijalno ostvarili uštede, najbolje je da izvršite rezervaciju što je ranije moguće. 

Ovo je najvažnije tokom turističke sezone kada je potražnja za rent-a-car uslugama viša nego obično a neki rent-a-car servisi i agencije baš tada podižu svoje cene.  

Sa BizRent-om imate sve!

Sa BizRentom, iznajmljivanje automobila može biti jednostavan i prijatan deo vašeg putovanja. 

Možete da putujete i istražujete nova mesta onako kako vi želite, uz slobodu i fleksibilnost koju samo privatno vozilo može pružiti. Vozite udobna i sigurna vozila koja redovno servisiramo. 

Brza i jednostavna online rezervacija i preuzimanje vozila na vašoj adresi!

Izaberite dužinu najma koja vama odgovara ili čak uštedite biranjem usluge dugoročnog zakupa, uz izbor paketa koji pruža dodatne usluge za sve vaše potrebe.

BizRent nagrađuje lojalnost! 

Sa nama vi niste tek još jedan klijent. Ako ste korektni i pažljivi sa našim vozilima, izmirujete svoje obaveze i poštujete pravila i uslove, uživaćete u benefitima i povoljnostima, uz uštedu i pristup svim našim ekskluzivnim ponudama.