Klikom na "Prihvati sve kolačiće" pristajete na skladištenje kolačića na vašem uređaju radi poboljšanja navigacije na sajtu, analiziranja korišćenja sajta i podrške našim marketinškim naporima. Pogledajte našu Politiku privatnosti za više informacija.

Hyundai ioniq

Hyundai ioniq
Hyundai ioniq

Opis vozila

Svetski automobil godine, Električno vozilo godine i Dizajn automobila godine.

Potpuno električni IONIQ 5 osvojio je World Car Awards na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku u sve tri kategorije u kojima je nominovan. Ovaj inovativni crossover prvi je automobil u novoj Hyundai EV eri zasnovan na namenskoj i naprednoj potpuno električnoj E-GMP platformi. IONIQ 5 najavljuje novu eru u Hyundai dizajnu sa ‘Parametric Dinamics’ i luksuznom temom ‘Living Space’. IONIQ 5 je od predstavljanja 2021. osvojio brojna. IONIQ 5 je od predstavljanja 2021. osvojio brojna priznanja, uključujući ono za nemački automobil godine, za automobil godine u Velikoj Britaniji, za automobil godine u izboru Auto Expressa i za Auto Bildov električni automobil godine.

Jedinstven dizajn eksterijera modela IONIQ 5 karakterišu jasne i oštre linije koje stvaraju elegantan i sofisticiran izgled.

Inovativan i poseban dizajn modela IONIQ 5 pruža jedinstveno iskustvo u kojem možete uživati samo u BEV-u (Električno vozilo na bateriju), a koji sugeriše fundamentalni pomak u pristupu dizajnu.

Njegov prednji kraj je ukrašen nizom svetala inspirisanih pikselima koji obećavaju digitalnu tehnologiju enterijera.

Aero-optimizovani točkovi dodatno naglašavaju dizajnersku temu Parametarskih Piksela i dolaze u super velikom prečniku od 20 inča, najvećim naplatcima koji su ikad postavljeni na Hyundai EV.